اولین نشست تخصصی بررسی بسته فرهنگی، آموزشی، رسانه ای و اطلاعرسانی مقابله با مفاسد اقتصادی در دوره جدید ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی در دولت مردمی سیزدهم توسط دبیرخانه ستاد برگزار گردید. این طرح توسط دبیرخانه ستاد مذکور تدوین و با حضور نمایندگان ارشد و مسئولان دستگاههای مسئول در حوزه فرهنگ، آموزش و اطلاع رسانی و اعضای ستاد روز چهارشنبه 18/8/1401 مورد بحث و بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
در این جلسه که نمایندگان سازمان صدا و سیما ج.ا.ا.، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دیوان محاسبات کشور، وزارت دادگستری و مرجع ملی کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد، دفتر بازرسی و نماینده ویژه رئیسجمهوردر امر مبارزه با فساد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران ، ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، اتاق اصناف، دادستانی تهران، سازمان اداری و استخدامی کشور، مرکز مدیریت حوزه های علمیه، شورای سیاست گذاری ائمه جمعه، سازمان برنامه و بودجه، سازمان بازرسی کل کشور حضور داشتند از سوی سردرا یزدی رییس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی درخصوص مغفول ماندن ماده 31 قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد که در آن به تدوین طرحی با مشارکت صدا و سیما، وزارتخانههای فرهنگ وارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر نهادهای آموزشی و فرهنگی و تبلیغی اشاره و لزوم تدوین وابلاغ این طرح در قالب های مرسوم تاکید گردید . همچنین توسط همکاران ایشان در دبیرخانه ستاد در این نشست تأکیدات مقام معظم رهبری در بیاناتشان پس از فرمان هشت ماده ای به سران قوا در سال 1380 و بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بازخوانی گردید و مقرر شد برای پیشرفت مبارزه با فساد و اجرای عدالت و تحقق آن با تصویب وابلاغ طرحی جامع، بازسازی انقلابی ساختارهای فرهنگی و بازطراحی معماری اجتماعی و فرهنگی در این حوزه به نحو مناسب در دستور کار قرار گرفته و انجام شود.
در این جلسه برخی نکات مهم وملاحظات مرتبط با طرح از سوی نمایندگان دستگاه های ذیربط اعلام گردید که به برگزیدهای از اهم نظرات و سخنان آنان اشاره میشود.
مسئول سیاسی مرکز مدیریت حوزه های علمیه باتوجه به اینکه عمق و ژرفا فساد پیشنهاد کرد در طرح فرهنگی رسیدگی به وقوع فساد نسبت به ادارک فساد در جامعه در اولویت قرار گیرد. نماینده وزارت اطلاعات با بیان اینکه در ماده 31 قانون ارتقای سلامت نظام اداری اصلی ترین نکته آن اطلاع رسانی است و اطلاع رسانی و کشف فساد باید مبتنی بر سرعت و صحت باشد و از این جهت سامانه های کشف فساد دستاورد بزرگی است و باید به سمت هوشمندسازی سامانه ها حرکت کنیم. در ادامه نماینده مرجع ملی کنوانسیون مبارزه با فساد وزارت دادگستری طی توضیحات مبسوطی بااشاره به اینکه رتبه و جایگاه ایران از نمره کل 100 در حال حاضر 25 است تاکید کرد در مبارزه با فساد باید نقش و سهم مردم افزون و نقش دولت ها متناسب شود.
نماینده سازمان صدا و سیما بر جریانسازی رسانهای برای ترویج و تبلیغ بسترهای تشویقی تداوم و گسترش مقابله با فساد تأکید و آمادگی سازمان صدا و سیما را برای تولید و پخش برنامههای رادیویی و تلویزیونی با موضوع جلوگیری و مقابله با سوء استفاده از موقعیت و ارتکاب فساد، مشارکت جامعه مدنی در مبارزه با فساد را لازم دانست. وی گفت سازمان های رسانه ای از جمله صدا و سیما می تواند سه رویکرد اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و مطالبه گری را پیگیری نماید.
سپس نماینده تام الاختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت در طرح فرهنگی می بایست روی اعتماد عمومی تأکید شود و ترغیب دستگاهها به عضویت و مشارکت در سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در این خصوص می تواند تاثیر بسزایی داشته باشد.
در ادامه نماینده دیوان محاسبات کشور برای پیشبرد برنامه های طرح فرهنگی تخصیص اعتبارات لازم و ضمانت اجرایی محکمی را لازم دانست. نماینده سازمان ادرای استخدامی نیز ضمن شرح مبسوطی از کنشگری مبارزه با فساد وارتباط آن با موضعات فرهنگی وفرهنگسازی و آموزش و اطلاع رسانی با بیان اینکه ادراک فساد در جامعه با اصل پدیده فساد همبستگی مستقیمی دارد بر آموزش و راهکارهای پیشگیرانه از بروز فساد تأکید کرد.
سپس نماینده سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه صلاح و فساد دو جبهه مقابل یکدیگر هستند که هر اندازه به سمت فساد پیش برویم بالتبع از صلاح دور خواهیم شد خواهان استخراج و تعریف شاخص های فساد شد و پیشنهاد نمود که روی پرونده های فساد و علل وقوع آن مطالعات علمی صورت گیرد.
نماینده وزارت علوم نیز با بیان اینکه سیستم ها رفتارسازند بر لزوم اصلاح سیستم ها و رفتارهای فسادخیز تأکید کرد و پیشنهاد داد شاخص های کمی قابل اندازه گیری به همراه مدت زمان در طرح فرهنگی منظور شود. پیشنهاد دیگر ایشان این بود که راویان مبارزه با فساد ایجاد شود.
سپس نماینده وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه فرهنگ سازی در خردسالی شکل می گیرد بر آموزش مقابله با فساد در سنین کودکی و طی تحصیل دانش آموزی تأکید نمود.
نماینده سازمان اطلاعات سپاه با آسیب شناسی ارتباط فرهنگ و فساد اظهار داشت انتصاب افراد ضد فساد و پاکدست در پست های مدیریتی از اصلاحات فرهنگی است و می بایست سطح مجازات تغییر کند و پست های حساس باید به صورت نوبه ای عوض شوند.
همچنین نماینده وزارت امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت در حوزه انتصابات درست و جانشین پروری و کادرسازی بهینه انجام نشده است که این روند ها باید در رویکردهای فرهنگی نیز مد نظر قرار گیرد.
در ادامه نماینده ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت که بخش هدف گذاری، تعیین روشها و محتوا نیاز به بازنگری و اصلاح دارد و دوگانه هایی در امر مبارزه با فساد وجود دارد که نظام هنوز تنظیم گری نسبت به آن نداشته است.
نماینده دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور نیز بر ارتباط و انسجام بین مؤلفه ها و برنامه های طرح تأکید کرد.
در ادامه نمایندگان پژوهشگر اتاق بازرگانی تهران ، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز نظرات خود را ابراز نموده و نماینده وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه آمادگی داریم طرح مقابله با فساد اقتصادی را در حوزه دانش آموزی و فرهنگیان ارائه و اجرا کنیم پیشنهاد داد برنامه ها را به صورت موضوعی و موضوع محوری مشخص کنیم.
در ادامه نماینده شورای اطلاع رسانی دولت با بیان اینکه ارتباط و ادراک افکار عمومی با سرمایه های اجتماعی ارتباط مستقیمی دارد بر اجرای طرح افکارسنجی و برداشت افکار عمومی نسبت به فساد تأکید و توصیه کرد برای حوزه رسانه و اطلاع رسانی باید وقت و هزینه بیشتری مصروف کرد تا اعتماد عمومی بیش از گذشته جلب شود.
در پایان سردار یزدی رییس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی با توضیح بخش هایی از فرمان 8 ماده ای مقام معظم رهبری ولزوم توجه جدی به موضوع تصویب وابلاغ طرح فرهنگی ، آموزشی و رسانه ای برای موضوعات پیشگیری ومبارزه با مفاسد اقتصادی اعلام نمود پیش نویس طرح مذکور به همت همکاران دبیرخانه ستاد در طول ماه های اخیر تدوین شده است ولازم است برای تکمیل آن و عرضه برای تصویب ستاد کلیه دستگاه های ذربط همکاری ومشارکت نموده تا طرحی جامع ومانع اجرایی شود که تمامی الزامات موضوع را داشته وضمانت اجرایی مناسبی را نیز داشته باشد. در ادامه تاکید این جلسات بصورت مستمر تا تحقق اهداف طرح فرهنگی ادامه یابد وکمیته ای تخصصی وفنی با حضور دستگاه های مسوول در حوزه فرهنگ اقدامات مربوط به تکمیل طرح را انجام و نتایج را به دبیرخانه ستاد ارائه نماید.
پایان خبر